ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της VPRC για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την Αυγή, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 27%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%, ενώ άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 6% των πολιτών.

Όσον αφορά την καταλληλότητα ο πρωθυπουργός έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς έρχεται πρώτος με 16,6%, ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 9,1%, ο Ευ. Βενιζέλος με 3,2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,6%, ο Πάνος Καμμένος με 2,5%, ο Φώτης Κουβέλης με 2,4%, ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Κουτσούμπας με 0,7% και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 0,1%.

Να σημειωθεί πως η επιλογή κανένας ήρθε πρώτη, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 60,3%.

Στην ερώτηση για το «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά», οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,1% και για τα δύο κόμματα. Επίσης στο ερώτημα «ποιο κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές σας ελπίδες», οι πολίτες απάντησαβ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με ποσοστό 11,2% και 10,5% απάντησε η ΝΔ.

Οι πολίτες σε ποσοστό 76%, θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά ότι πάμε καλά, την ώρα που το 9% πιστεύει ότι δεν πάμε ούτε σωστά, ούτε λάθος.

1 σχόλιο:

  1. μπορει ο συν να εχει περασει μπροστα.ο συν συνεχιζει να πεζει το βριμικο παιχνιδι του κατεστημενου με τισ δημοσκοπησεις.η νδ εχει καταρευσει και ειναι στηθος με στηθος με την χα.ζητω οι σκοπιμοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή