ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Άνεμος Αντίστασης: Κατέδωσε τον συνάδελφο σου, στο γραφείο...Και άλλο...

Άνεμος Αντίστασης: Κατέδωσε τον συνάδελφο σου, στο γραφείο...Και άλλο...: Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων δημοσίων υπαλλήλων, είναι ο νέος  υπό προετοιμασία νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά. Με την καταπολέμηση της διαφ...

Κατέδωσε τον συνάδελφο σου, στο γραφείο...Και άλλο επίτευγμα της κυβέρνησης Σαμαρά


Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων δημοσίων υπαλλήλων, είναι ο νέος  υπό προετοιμασία νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά. Με την καταπολέμηση της διαφθοράς εκ των έσω, βάζοντας δηλαδή τους μεν να «καρφώνουν» τους δε. Φυσικά, δίνονται κίνητρα και μάλιστα ισχυρά!  Τα κίνητρα θα είναι από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας, όπως διαβάσαμε στο newsit.
  Κανείς μας, δεν υπερασπίζεται τα φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, εισάγει και με τον νόμο, το ρουφιανιλίκι ανάμεσα σε συναδέλφους. Δηλαδή θέλει πολύ φαντασία, να σκεφθεί κάποιος, ότι ο συγκεκριμένος νόμος, στα σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο επίλυσης ασήμαντων μικροδιαφορών μεταξύ συναδέλφων; Επίσης πόση φαντασία χρειάζεται, να σκεφθεί επίσης κάποιος πολιτικός προϊστάμενος να "καθαρίσει" κάποιον υφιστάμενο του, στήνοντας μία φθηνή πλεκτάνη που ως υπεύθυνος απλά θα την επιβεβαιώσει;
  Η διαφθορά στο δημόσιο έχει δύο, κατ'εμέ βασικές αιτίες. Η πρώτη είναι η νοοτροπία του θύματος, ενός τέτοιου περιστατικού, δηλαδή η νοοτροπία μας. Ιεραρχούμε ως πρώτο και κύριο, την διεκπεραίωση μίας εκκρεμότητας μας στο δημόσιο, και μετά το σωστό για την κοινωνία. Προτιμούμε να λαδώσουμε να ξεμπερδέψουμε, παρά να καταδώσουμε τον επίορκο υπάλληλο στις δικαστικές αρχές της. Και αν ρωτήσεις κάποιον που λάδωσε έναν εφοριακό, έδωσε φακελάκι σε έναν γιατρό γιατί δεν πήγες να το καταγγείλεις, θα πάρεις την ακόλουθη ραγιάδικη απάντηση:''Ωχ αδελφέ, εγώ θα αλλάξω το σύστημα;" Ναι ρε ραγιά, εσύ θα το αλλάξεις, απαντώ. Αν δεν το αλλάξεις εσύ, κανείς δεν θα το κάνει για σένα. Θέλεις να ζεις σε καθεστώς δημοκρατίας;; Η Δημοκρατία δεν έχει μόνο δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις, ¨Ελληνα! Και μετά απορείς γιατί ψηφίζουν στην βουλή την εξαθλίωση σου, χωρίς να σε ρωτάνε. Γιατί η Δημοκρατία που τόσο πιστεύεις, σε καλεί να την υπερασπιστείς ελέγχοντας την σωστή λειτουργία της από το κοινοβούλιο μέχρι και τον τελευταίο δημόσιο χώρο.
  Η δεύτερη βασική αιτία είναι η καθαυτή επιλογή πολιτικών προϊσταμένων σε κάθε δημόσια υπηρεσία. Η ποιότητα των κομμάτων εξουσίας τα τελευταία, 40 χρόνια ήταν αυτή που ανέθρεψε λαμόγια που τα βοηθούσαν στην εξαπάτηση ψηφοφόρων, για την υφαρπαγή της εξουσίας. Αυτά τα λαμόγια, ως επιβράβευση γινόντουσαν γενικοί γραμματείς, μέλη Δ.Σ., κτλ, και από αυτούς περιμέναμε να εξαλειφθεί η διαφθορά. Βάζαμε τον λύκο, να φυλάει τα πρόβατα, με λίγα λόγια. Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες, πως πίσω από περιστατικά διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων, βρίσκονται πολιτικά στελέχη που χρησιμοποιούσαν τους υπαλλήλους ως μπροστάρηδες. 
  Βέβαια η πλειοψηφία των πολιτικών προϊσταμένων, που έμπαιναν στις θέσεις τους από το εκάστοτε κόμμα εξουσίας απλά ήταν άχρηστοι. Δεν είχαν τα προσόντα, και δεν μπορούσαν να ελέγξουν την λειτουργία της υπηρεσίας, της οποίας προΐστατο. Δικηγόροι, γινόντουσαν διευθυντές υπουργείων, διοικητές ΔΕΗ, ΟΤΕ(παλιότερα), για παράδειγμα.
  Και επειδή, η κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε θέλει να αλλάξει την νοοτροπία του θύματος, αφού την βολεύει γιατί από κάτι τέτοιους παίρνει ψήφο, επίσης δεν την χαλάει να "καθαριστεί'' κάποιος υπάλληλος που δεν πρόσκειται στην τρικομματική οπερέτα, και κυρίως γιατί έτσι θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί το Δημόσιο με άχρηστους, αλλά κομματικά πιστούς διοικητές, φέρνει τον παραπάνω νόμο.
  Ας πολεμήσουμε φίλοι μου, πρώτα, την διαφθορά στο Μέγαρο Μαξίμου, στα υπουργικά γραφεία, και στα κομματικά γραφεία. Μόνο έτσι.....

1 σχόλιο:

  1. Η λογική του “ολίγον έγκυος”!!! Το ερώτημα είναι: να καλύπτονται (από τους συναδέλφους τους) ή όχι ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ Δ.Υ.??? Πρέπει να καταγγέλλουν τη διαφθορά και μάλιστα βροντερά και δημόσια και μπράβο τους!!! Τι θα πει “ολίγον διεφθαρμένος”? Μερίδα του παλιού καιρού είναι? Πληρώνονται για να δουλεύουν σωστά. Να τιμήσουν με το παραπάνω το μισθό τους. ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ με πρόσχημα τάχα να μην “καρφώνουν” τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!!! Λες και θα το κάνουν ανώνυμα στα κλεφτά!!!
    ΠΕΤΡΟΣ ΖΙΤΣΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή